HÚSVÉTI REGGELI ÖTLET
A babacsinta nagy kedvenc, miért ne öltöztethetnénk ezt is ünnepi köntösbe?

Hozzávalók:
  • 1 banán vagy alma
  • 1 evőkanál durumliszt
  • 1 evőkanál aprószemű zabpehely
  • 1 tojás

Díszítéshez gyümölcs

 



HÚSVÉTI KALÁCSKENYÉR

A húsvéti kalács elengedhetetlen hozzávalója a hagyományos húsvéti menünek.

Kicsi gyermek mellett, azonban nehéz időt szakítani ilyen időigényes étel elkészítésére, ezért hoztunk nektek egy praktikus, gyors, finom kalácskenyér receptet.

A recept tejmentes, hogy a legkisebbek, és az erre érzékenyek is megkóstolhassák, de természetesen hagyományos módon is elkészíthető.

 

Hozzávalók:

  • 200 g durumliszt
  • 60 ml enerBIO zabital (vagy ennek megfelelő tej)
  • Negyed élesztő kb. 12 g élesztő
  • 50 g margarin (vagy vaj)
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 kisebb marék aszalvány én most az enerBIO aszalt mangóját használtam, ez kén-dioxid és tartósítószer mentes
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • Fél vaníliarúd kikapart magja
  • 1 kisebb marék szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:

A langyos tejbe futtassuk fel az élesztőt. A lisztet tegyük egy tálba, és a közepébe öntsük bele az élesztős tejet, tojást, a vajat, cukrot és csipet sót, vanília magokat.

Keverjük össze a lisztet a folyékony hozzávalókkal, és tegyük hozzá az aszalványt (ha kisebb gyermek is fogyasztja akkor daráljuk le). Dagasszuk a tésztát addig, amíg már nem tapad a tál falához.

A tésztából formáljunk cipót, tegyük rá egy sütőpapíros tepsire, takarjuk le konyharuhával és hagyjuk megkelni. Miután megkelt a kalácskenyeret kenjük meg felvert tojással, és szórjunk rá mandulaszeleteket. Késsel vághatunk egy keresztet a cipó közepébe, így nem reped szét sütés közben. 170 ˚C fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 30 percig sütjük. A színén nagyon szépen látszik, mikor készült el.

 

Vöröslencsés krémleves

Bármilyen krémlevest fel tudsz dobni egy kis díszítéssel 😉

Hozzávalók:

  • 3 db újhagyma
  • 2-3 ek ManóMenü sütőolaj
  • 3 db répa
  • 1 db édesburgonya (közepes)
  • 5 ek vöröslencse (mosva, nem kell áztatni!)
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 dl tejszín (sima habtejszín, de lehet növényi is)

 

Elkészítés:

Párold meg az olajon a hagymát, majd add hozzá a szeletelt répát. 15 perc után add hozzá az édesburgonyát és a mosott lencsét. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje plusz 1 ujjnyi, és főzd meg. Esetleg tehetsz bele 4 levél bazsalikomot is, ha szeretitek. Mikor minden megpuhult add hozzá az 1 dl tejszínt, majd turmixold össze. Ha hígabbra szeretnéd tehetsz hozzá még vizet vagy leves alaplevet.

A füle pirított kifli, a szeme olajbogyó.

 

Zöldséges muffin

Zöldségből sosem elég, úgyhogy hoztam nektek egy nagyon finom, és egészséges zöldséges muffin receptet.

Reggelire, uzsonnára, de akár vacsorára is jó választás lehet, nem utolsó sorban a megmaradt zöldségeket is felhasználhatjuk hozzá.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 kisebb édesburgonya
  • 1 szál újhagyma
  • Fél cukkini
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb csipet só
  • 1 répa
  • 50 g reszelt sajt
  • 100 g liszt (én most enerBIO csicseriborsó lisztet használtam)
  • 1 teáskanál ManóMenü® foszfátmentes sütőpor

Elkészítés: A zöldségeket kis, és nagylyukú reszelőn vegyesen reszeljük le. A többi hozzávalót keverjük össze, majd forgassuk bele a zöldségeket.

Szilikon, vagy muffin formába töltjük a masszát, majd 175 fokon kb. 25 percig sütjük. A színén látni fogod, ha elkészült.


EGYSZERŰ HÚSVÉTI SÜTI ÖTLET

Ha te sem szeretnél órákat tölteni sütigyártással az ünnepek előtt, akkor légy kreatív 🙂

Készíts egy egyszerű (akár bababarát) süti alapot, majd kiszúrók segítségével alkoss valami egyedit.

 

 

 

Tésztához:

  • 1 banán pépesre törve
  • 1 egész tojás
  • 1 vanília kikapart magja / vagy 1 bourbon vaníliás cukor
  • 1 púpos teáskanál finomítatlan nádcukor
  • 1 teáskanál ManóMenü® foszfátmentes sütőpor
  • 2 ek durumliszt
  • 2 ek zabpehely
  • 1 ek karobpor / vagy kakaó de el is hagyható, ebben az esetben liszttel kell pótolni a mennyiséget
  • Csipet fahéj

Elkészítése:

A tojást a cukorral jó habosra kevertem, majd ehhez tettem hozzá fokozatosan a többi alapanyagot. Szilikonformákba öntöttem és 170-180 fokon megsütöttem

Kiszúrókkal készíts formákat majd vágd ketté. Ami a teteje lesz a sütinek, abból szúrj ki még egy formát, és itt töltjük meg krémmel.

KRÉM ÖTLETEK: Túró+natúr joghurt, puding, avokádó pépesítve + kakaópor, krémsajt gyümölccsel ízesítve

Stb… Díszítsd kedved szerint

 

EGYSZERŰ HÚSVÉTI SÜTI ÖTLET

Húsvéti mézeskalács .Igen jól olvastad:)

Miért is kellene ezt a csodálatos “találmányt” mint a mézeskalács, csupán a karácsonyhoz kötni?

A gyerekek imádják enni és készíteni egyaránt igaz?

Akkor készítsd el neki! Vagy ami még jobb készítsétek el EGYÜTT!

Finom, puha, nagyon egyszerű

 

 

Hozzávalók:

  • Fél kg lisztkeverék / fehér, durum, tk, tönköly/
  • 7 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbón
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg margarin vagy vaj (keverve a legjobb )
  • Fél bögre méz / kb 1,5 dl– 2 kisebb tojás / vagy 1 (tényleg) nagy

Ha a Te babád még nincs 1 éves neki készítsd el ezt: Hamis mézeskalács 9 hónapos kortól | Manó Menü (manomenu.hu)

 

*Tipp:

HÚSMENTES RECEPTEK NAGYPÉNTEKRE

Nézz körül oldalunkon:

http://manomenu.hu/ebed/zoldseges-sajtos-nuggets

http://manomenu.hu/ebed/paradicsomos-zoldseges-teszta

http://manomenu.hu/ebed/zoldseges-teszta

http://manomenu.hu/ebed/tojasos-nokedli

Pin It on Pinterest

Share This