Töltött répás finomság

recept leírása

Mit szólnátok egy klasszikusnak ugyan nem mondható, még csak nem is édes, ugyanakkor garantált sikert hozó finomság receptjéhez? Tízórainak, uzsonnának mindenképpen próbáljátok ki, és ha adhatok egy tippet, friss gyümölccsel fogyasztva is kóstoljátok meg egyszerűen isteni.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

Levelestészta
1 tojás
Töltelék:
Krémsajt (150 g)
Natúr joghurt (1-2 evőkanál)
Sajt (5-6 dkg) reszelve
1 kisebb répa reszelve kinyomkodva
Ízlés szerint zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma)
Ízlés szerint só

Elkészítés lépései

1
A levelestésztát kb 8 vékony csíkra vágjuk. (a rövidebbik oldalaktól indulva)
2
Alufóliából kúp alakot hajtogatunk, és arra tekerjük fel a tésztát úgy, hogy fedjék egymást.
3
Sütőpapíros sütőlapra tesszük, és vékonyan megkenjük a felvert tojással.
4
8-9 percig sütjük majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
5
Egy közepes tálba összekeverjük a krém hozzávalóit, menet közben nyugodtan gazdagíthatjuk olyan összetevőkkel is, melyektől még finomabb lesz. ( Pl aszalt paradicsom, olajbogyó, apróra vágott sonka, stb)
6
Töltsük a krémet a kihűlt tésztába, és a tetejét reszelt sajttal illetve petrezselyemmel díszíthetjük.

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Medvehagymás cukkinikrém

Vöröslencsés krémleves

Sajtos keksz