Sajtos keksz

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

180 gramm liszt
100 g mozzarella rúd reszelve
1 teáskanál só
½ teáskanál bors (frissen őrölt)
1 tk paprikapor
120 g vaj
1 db tojás
1 db tojás sárgája (kenéshez)

Elkészítés lépései

1
Tedd egy tálba a lisztet, a tojást és a sajtot a sóval, borssal és paprikával együtt, és keverd össze.
2
A vajat apró darabokra vágjuk, és a száraz hozzávalókkal összekeverjük és egynemű tésztává gyúrjuk.
3
Kézzel lapos korongot formázunk belőle, és fóliába csomagoljuk. A tésztát egy órát pihentetjük a hűtőben.
4
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
5
A tésztát lisztezett konyharuhával vagy kendõvel esetleg sütőpapírral lefedve sodrófával kinyújtjuk.
6
A kihűlt tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra.
7
Kiszúróval szúrjuk ki tetszőleges mintákra, majd kenjük le a tetejét felvert tojás sárgájával.
8
Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára, körülbelül 10-15 perc alatt.
9
A kész kekszet kivesszük a sütőből, és rácson hagyjuk kihűlni így megkeménykedik.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Sült zöldségfőzelék

Sült zöldségfőzelék

édesburgonyával készült rágnivaló babáknak

Zabos édesburgonyás babarágcsa

brassói recept bababarát verzióban

Baba brassói édesburgonyával