Vöröslencsés krémleves

recept leírása

Számos vöröslencsés receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/vöröslencse

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

3 db újhagyma
3 db répa
1 db édesburgonya ( közepes)
5 ek vöröslencse ( mosva, nem kell áztatni!)
Só, bors ízlés szerint
1 dl tejszín ( sima habtejszín, de lehet növényi is)

Elkészítés lépései

1
Párold meg az olajon a hagymát, majd add hozzá a szeletelt répát.
2
15 perc után add hozzá az édesburgonyát és a mosott lencsét.
3
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje plusz 1 újjnyi, és fõzd meg. Esetleg tehetsz bele 4 levél bazsalikomot is, ha szeretitek.
4
Mikor minden megpuhult add hozzá az 1 dl tejszínt, majd turmixold össze.
5
Ha hígabbra szeretnéd tehetsz hozzá még vizet vagy leves alaplevet.
A füle pirított kifli, a szeme olajbogyó.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
őszi gyümölcsökből készült muffin

ALMÁS-KÖRTÉS MINI MUFFIN

mogyoró bevezetése mogyorós banán palacsintával

Mogyorós banánpalacsinta

Gyors zöldségkrémleves