7 egészséges tészta recept gyerekeknek

Mikor megkérdezed mi legyen az ebéd vagy vacsora… és a válasz -TÉSZTA! Sajtos makaróni, bolognai stb. mint tudjuk ezek nagy kedvencek a gyerekek körében.

A tészta az egyik olyan élelmiszer, amelyet a gyermekek általában szeretnek. A tészta könnyen emészthető, és általában nem okoz allergiás reakciókat, így jó választás lehet azok számára is, akik érzékenyek más ételekre. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tészta alapvetően szénhidrátokból áll, ezért mértékkel fogyasztandó, és fontos, hogy más egészséges táplálékokkal együtt kerüljön a gyerekek étrendjébe, például zöldségekkel, fehérjékkel és egészséges zsírokkal.

Összeválogattuk nektek pár egészséges tészta receptet, melyekből inspirálódni tudtok:

Paradicsomos zöldséges tészta

Húsmentes bolognai

Bolognai hús nélkül - ManóMenu

Paradicsomos zöldfűszeres csirkés tészta

Paradicsomos zöldfűszeres csirkés tészta - ebédötlet

Töltött tészta

Sajtos makaróni

A képhez tartozó alt jellemző üres; image.png a fájlnév

Zöldséges tészta csirkehússal

Ebéd ötlet: zöldséges tészta csirkehússal

Zöld tészta (spenótos tészta)

A tésztafélék sokfélesége lehetővé teszi a kreatív főzést, és lehetőséget ad a változatos és ízletes ételek elkészítésére.

Ha szeretnétek egészségesebb tésztákat fogyasztani, próbáljátok ki a ManóMenü sajátmárkás tésztáinkat, melyek gluténmentesek, az előállításuk során szigorúan betartják a gluténmentes környezetre vonatkozó előírásokat. Tésztáink sem tejet, tejszármazékot, tojást és szóját sem tartalmaznak, tehát akár azok is fogyaszthatják, akik ezekre az összetevőkre érzékenyek -> ManóMenü/tészták

További érdekes blogbejegyzéseket találsz a weboldalon -> Blog | ManóMenü

ALAPANYAG KISOKOS