
Igazi őszi mini muffin .
Hozzávalók:
- 1 alma
- 1 körte
- 1 joghurt /150g natúr
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj (lehet margarin vagy vaj)
- 1/2 kiskanál fahéj
- fél vanília kikapart magja/ fél csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
- liszt
- zabpehely
Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverünk a liszt és a zabpehely kivételével , majd ezután adjunk hozzá annyi lisztet és zabpelyhet amíg muffin tészta sűrűséget nem kapunk. 170-180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Érdemes először zabpelyhet hozzáadni és állni hagyni egy kicsit, hogy a zabpehely megszívja magát , majd ez után hozzáadni a lisztet .A gyümölcsöket reszelhetjük vagy apró kockákra is vághatjuk.