Lencse bolognai

recept leírása

A lencse bolognai egy kiváló választás: ízletes, tápláló és egészséges étel. A lencse gazdag fehérjében, rostban és fontos tápanyagokban, mint például a vas, a B-vitaminok és a magnézium. Ez a recept viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális választás lehet a mindennapi étkezésekhez.

A lencse bolognai gazdag ízvilággal rendelkezik, amelyet fűszerekkel és zöldségekkel tovább lehet fokozni.

Tálaljátok ManóMenü zöldséges tésztával, melynek íze remekül passzol a lencse bolognai raguhoz. Ezzel a párosítással garantáltan minden falat öröm lesz, és a családtagok is örömmel ülnek majd az asztalhoz. Ne felejtsétek: a lencse bolognai sokféleképpen variálható, így mindig tudtok újítani és meglepetést szerezni a csemetéknek!

Hozzávalók

1 hagyma, apróra vágva
1 kisebb kápia paprika, apróra vágva
2 kis sárgarépa, hámozott és apróra vágott
2 nagy gerezd fokhagyma, zúzott
75 g vörös lencse
400 g konzerv apróra vágott paradicsom
1-2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál friss zöldfűszer apróra vágva, kakukkfű, bazsalikom és babérlevél

Elkészítés lépései

1
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát.
2
Hozzáadjuk a többi összetevőt (apróra vágott kápia paprikát, apróra vágott sárgarépát, zúzott fokhagymát) majd együtt tovább pároljuk, még a zöldségek kicsit megpuhulnak.
3
Tegyük hozzá a lencsét és forgassuk, melegítsük össze.
4
Öntsük a zöldségekre a paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot, keverjük át és hagyjuk felforrni.
5
Tegyük hozzá a zöldfűszereket.
7
Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e a ragu, ha szükséges, illetve ízlés szerint tehetünk hozzá még pici sót illetve borsot.
8
Ha minden hozzávaló megpuhult, tálaljuk például ManóMenü zöldséges tésztával.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Céklás-áfonyás zabkása chia maggal

Csirke nuggets gyerekeknek

keksz babáknak, gyerekeknek

Édesburgonyás babakeksz