Termékeinket saját raktárkészletről, 2-3 munkanap alatt szállítjuk.

ManóMenü® Étkezési Sütőolaj 750ml

ManóMenü® Étkezési Sütőolaj

Kiszerelés: 750ml

Összetevők: (hidegen sajtolt) 1:1:1 arányban

– Repceolaj

– Kukoricacsíra-olaj

– Napraforgómag-olaj

Nyomokban szezámmagot, mustármagot és dióféléket tartalmazhat.

Visszazárható, sötétített üvegben szállítjuk!

30.000 Ft feletti vásárlás esetén a házhozszállítás ingyenes.

Kategóriák: ,

2790 Ft

/db

Készleten

TERMÉKLEÍRÁS

Hidegen sajtolt olajok:

A hidegen sajtolás során a szárított, megtisztított magokat hőkezelés nélkül préselik. A hőmérséklet emelkedés kizárólag a fizikai súrlódás miatt következik be. A préselés után az esetlegesen fennmaradó szennyeződések eltávolítása szűréssel történik. Az olajgyártás a palackba töltéssel zárul. A kihozatal magtól függően változó, de mindig kevesebb, mint a finomított olajok esetében. A hidegen sajtolt olajok jelentős mennyiségben tartalmaznak palmitinsavat, sztearinsavat, linol- és linolénsavat, E-vitamint illetve antioxidáns vegyületeket is.

Hátránya: Az alacsonyabb kihozatal miatt drágább előállítani, illetve az erőteljes íz, illat és szín miatt csak friss, és kifogástalan minőségű alapanyagból lehet előállítani, melynek ára magasabb.

Előnye: Mivel alapvetően nincs feldolgozás, a szűrt olajok megőrzik vitaminok és ásványi anyagok nagy részét, valamint eredeti ízüket. Ennek következtében a hidegen sajtolt olajok készítéséhez csak friss alapanyagokat lehet felhasználni, különben az olaj jelentős különbséget mutat az íz, illat és szín tekintetében.

Étkezési sütőolaj összetevői 1:1:1 arányban

Kukoricacsíra-olaj:

Alapja a megbízható, hazai termelőktől származó kiváló minőségű kukorica, melynek értékes tápanyagai a hideg sajtolásnak köszönhetően teljes mértékben megőrződnek az olajban. A keverék összetevői közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal rendelkezik, amely természetes antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású, megkönnyítheti az emésztési folyamatokat.

A hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj lágy, édes, krémes íze a szájban, izgalmas illata és ragyogó arany színe folyékony kukoricapehelyre emlékeztet.

Magas füstpontjának köszönhetően egyike azon kevés hidegen sajtolt olajoknak, melyekkel magas hőfokon is süthetünk: kiválóan alkalmazható olajsütőben, wokban, grillen, serpenyőben készült ételekhez. Így rántott húsok és zöldségek sütéséhez, steak elkészítéséhez is ajánljuk.

Repcemagolaj:

A repcemagolaj magas omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik. Számos a szervezetre belülről ható jótékony tulajdonságai mellett, magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól.

Napraforgómag olaj:

A hidegen sajtolt napraforgóolaj sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében.