Pásztor pite

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

Húsos ragu:
500 g darált hús
1 lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
Pici olaj
2 db sárgarépa
2 szál szárzeller
1 marék zöldborsó
1 paradicsom vagy 2 kanál paradicsom püré
Só, bors
Burgonya kéreghez:
4 db közepes burgonya
4-5 rózsa karfiol
2 ek vaj
1 dl tej
1 db tojás
Kevés morzsa
Reszelt sajt

Elkészítés lépései

1
A húsos raguhoz a lila hagymát és a fokhagymát olajon összepirítjuk, rádaraboljuk a sárgarépát és a zellert, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a paradicsomot.
2
Végül hozzáadjuk a darált húst és puhára főzzük.
3
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4
A burgonya kéreghez a zöldségeket megpároljuk vagy főzzük, majd összetörjük krumplinyomóval.
5
Ezután összekeverjük a tejjel, vajjal, tojással.
6
Amikor a ragu elkészült a tetejére halmozzuk a burgonyás masszát, és kevés morzsával és sajttal megszórva 180 fokon kb 20 percig sütjük.
7
Akkor jó ha a tetején elkezd picit megpirulni.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Sült zöldségfőzelék

Sült zöldségfőzelék

édesburgonyával készült rágnivaló babáknak

Zabos édesburgonyás babarágcsa

brassói recept bababarát verzióban

Baba brassói édesburgonyával