ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK CSICSERIBORSÓ FASÍRTTAL

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

500 g mirelit borsó
1 kisebb fej hagyma
2 szál sárgarépa
Fél édesburgonya a sűrítéshez
Fasírt:
400 g csicseriborsó / főzve, vagy üveges/
1 kisebb fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
Zöldfűszerek / oregano, petrezselyem
2 tojás
2 ek zsiradék
2-3 ek zabpehely

Elkészítés lépései

1
A répát és a hagymát összevágjuk majd az olajon megpároljuk.
2
Pár perc múlva hozzátesszük a borsót majd 5-10 percig tovább pároljuk.
3
Ezután felöntjük vízzel ( ha van leveslé lefagyasztva az még jobb).
4
Friss zöldfűszerrel és sóval ízesítjük (petrezselyem és bazsalikom).
5
Mikor elkészült pürésített édesburgonyával sűrítjük.
6
A csicseriborsót aprítjuk géppel, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. Zsemlemorzsába hempergetjük, majd olajozott sütőpapírra tesszük, majd picit megkenjük olajjal.
7
Sütőben megsütjük, majd mielőtt kivesszük, reszelt sajttal megszórjuk ( ezt bele is keverhetjük)

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej