Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
90 g porcukor
3 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
1 rúd vaníliarúd (belseje)
150 g búzaliszt (BL55)
300 ml 2,8%-os tej
200 ml habtejszín (30-32%-os)
0.5 csipet só
350 g meggybefőtt (magozott)

Elkészítés:
Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat – összesen kb. 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el! Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre. Előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül). Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This