Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 3 dl tej
- 0,5 teáskanál rum aroma (kevés)
- 1 csipet só
- 2 ek porcukor
- 8 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor összeállt, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.). Duplájára kelesztjük. Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra elnyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig. Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni. Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.