Tészta hozzávalói:
18 dkg liszt (előtte 1 órára tegyük hűtőbe) én most enerBIO tönkölylisztet használtam
Csipet só
12 dkg vaj lehűtve, kis darabokban
5 – 6 ek hideg víz
Ezt összegyúrjuk arra vigyázva, hogy lehetőleg ne nagyon melegítsük fel a kezünkkel, majd tegyük 1 órára vissza a hűtőbe.
Piteformába nyújtsuk kb 2-3 mm vastagra, majd szurkáljuk meg, és tegyük vissza a hűtőbe már a formával együtt. Fel óra után mehet a 180 fokos sütőbe, de előtte a tésztára tegyünk sütőpapírt, és nehezékként babot, lencsét vagy kerámia gyöngyöket helyezzünk rá.
Amíg sül (kb 10-15 perc) készítsük el a feltétet.
Hozzávalók:
3 dl tejszín
4 tojás
1 dl tej

Bors
Szerecsendió
5-6 dkg reszelt sajt
Ezt összekeverjük
Daraboljunk össze szárított paradicsomot (én most enerBIO-t használtam)
Olivabogyót
Kápia paprikát
Paradicsomot
Feta sajtot
Ezt oszlasd el egyenletesen az elősütött pitetésztán, majd öntsd rá a tejszínes tojásos masszát. Így együtt sütjük még 20-25 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This