
Czuppon Fanny csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 1 kg liszt 8 bögre (2,5dl a bögre)
- másfél bögre porcukor
- 3 tk szódabikarbóna
- 1 ek mézeskalács fűszer vagy fele-fele arányban fahéj és szegfűszeg.
- 30 dkg margarin vagy vaj
- 1 bögre mez
- 3 tojás
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük majd bele tesszük a tojást az enyhén olvasztott vajat és a mézet. Kb. 3 perc alatt tésztát gyúrunk belőle, lisztezett deszkán mindig egy lecsípett nagyobb darabot nyújtunk így nem kell mindig több liszttel össze gyúrni az egész tésztát.
Kiszaggatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen PONTOSAN 10 PERC alatt készre sütjük.