Nagy Enikő csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
200 gr liszt
1/2 csomag sütőpor
60 gr cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
150 ml tej
50 gr olvasztott vaj vagy margarin
Meggy és dió ízlés szerint (más gyümölccsel vagy magvakkal is készülhet)

Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot először simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, az egészet simára keverjük. Végül az apróra vágott diót és meggyet és óvatosan összeforgatjuk. Kb. kétharmadáig töltjük a formát.
Ebből az adagból kB. 12 db lesz. 200°C kb. 20 percig sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This