Bizonyára értesültetek róla, hogy finom és egészséges zabkása keverékekkel bővítettük a sajátmárkás termékeinket. Számos módon fel lehet használni a zabkását, hoztam is az első olyan receptet, amit el tudtok készíteni belőlük 🙂

Almás-fahéjas keksz recept

Hozzávalók:
100g 𝕄𝕒𝕟ó𝕄𝕖𝕟ü almás-fahéjas zabkása
40g olajosmag aprítva ( én most diót, mandulát és napraforgót használtam)
20g őrölt lenmag
25g tk tönkölyliszt
6g 𝕄𝕒𝕟ó𝕄𝕖𝕟ü foszfátmentes sütőpor
1/2 teáskanál fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
2 evőkanál méz
1 tojás
37g vaj
37g 𝕄𝕒𝕟ó𝕄𝕖𝕟ü sütőolaj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük. Majd a nedves hozzávalókat is elkeverjük, és lassan hozzáadjuk a száraz keveréket. Kb 10-12 egyforma golyót formázunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe kilapogatjuk. Fontos, hogy a kekszek között hagyj legalább 2 cm helyet, mert megnőnek!
170 fokos alsó-felső sütéssel 13-15 perc alatt készre sütjük!
Ha minden alapanyag már bevezetésre került, kínálhatod gyermekednek.

Pin It on Pinterest

Share This