Hozzávalók egy 21 cm átmérőjű tortaformához:
2-3 db vajas kifli és tk kifli felkarikázva 1cm vastagon
1 db alma vagy körte (ami éppen van)
1marék tisztított dió darálva
1 dl Mizo tej
1,5 dl Mizo tejszín
1/2 tk őrölt fahéj
2 dkg puha vaj
2 tojás
2 ek méz
3-4 db csillagánizs

Elkészítés:

A tortaformát vajjal kikenjük. A körtét meghámozzuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk és kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk. A légkeveréses sütőt 175 fokra előmelegítjük. A kifli- és körte szeleteket váltakozva elhelyezzük a formában. A tejet, tejszínt, fahéjat, tojást,diót és a mézet összekeverünk és a kifli-alma alapra öntjük. Kevés darált dióval megszórjuk a tetejét, a megmaradt vajat elmorzsoljuk rajta. A csillagánizsokat a tetejére tesszük, majd sütés után eltávolítjuk. A felfújtat a sütő középső részére tesszük és 40-50 perc alatt készre sütjük. Ha túlzottan gyorsan barnulna, a tetejét sütőpapírral befedhetjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This