Babád nem evett még diót vagy mogyorót, de karácsony előtt még szeretnéd bevezetni az étrendjébe?

Készítsd el ezt a nagyon könnyű, de szuperfincsi receptet, amivel megoldhatod a bevezetést, és nem utolsó sorban akár karácsonykor is elkészítheted 😉 👍🏼

Hozzávalók: 

6 tojásfehérje
6 tojássárgája
4 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj vagy fél vaníliarúd kikapart magja
3 evőkanál darált dió vagy mogyoró
3 evőkanál durumliszt

Elkészítése:

A sárgáját kikeverjük a cukorral és a fűszerekkel. Ha elkészült hozzákeverjük a lisztet és a darált diót vagy mogyorót. A fehérjét 1 ek cukorral habosra keverjük, majd óvatosan összekeverjük a lisztes masszával.
170 fokon kb 30-35 percet sütjük
/ mindenképpen végezz tűpróbát mielőtt kiveszed a sütőből, hogy meggyőződj róla elkészült-e/
Tipp: finom házilekvárral is megtöltheted 😋

Pin It on Pinterest

Share This