Vajai Petra csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
25 dkg liszt
30 dkg cukor
12 dkg cukrozatlan kakaó
2 tk szódabikarbóna
csipet só
2,5 dl víz
2 dl kefir
2 dl olaj
3 tojás
25 dkg natúr krémsajt (Philadelphia vagy hasonló)
1/2 l habtejszín
6 dkg porcukor
12 db Oreo keksz
10 dkg 60% kakaótartalmú csokoládé
1 dl tejszín
Oreo keksz összetörve a tetejére

Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, a keverék közepébe mélyedést készítünk. Egy folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adjuk. Egyenletes masszává keverjük Egy 24 cm-s tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a fele masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Majd megismételjük a massza másik felével is. A csokoládé ganázshoz, ami a torta tetejére kerül, a csokit összetörjük egy kisebb tálba tesszük. A tejszínt egy kis lábosban forráspontig melegítjük, amikor elkezd felemelkedni azonnal lehúzzuk a tűzről és az összetört csokoládéhoz öntjük. Hagyjuk egy percig állni, majd egyenletesen elkeverjük, fényes, selymes masszát kell kapnunk. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre kihűlni. A krémhez a krémsajtot és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, félretesszük. A tejszínből kemény habot készítünk és 3 adagban lazán hozzáforgatjuk a sajtkrémhez. A kekszeket összetörjük és a krémhez keverjük. Az egyik kihűlt tortalapot tortatálra tesszük, megkenjük a kekszes krémmel vastagon, majd óvatosan rátesszük a második tortalapot. Ennek a tetejét vékonyan bevonjuk a ganázs krémmel. Kis időre behűtjük, majd újabb réteg ganázst kenünk rá szép egyenletesen. A kekszekkel feldíszítjük a tortát. Szeletelés előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This