
Tóth-Pallós Anita csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
- 30dkg liszt
- 1,5dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 0,4 dkg só
- 5 dkg margarin
- 1 tojás sárgája
- vanília aroma
- 1 dkg kakaópor
Elkészítés: A tejet langyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt és kevés cukrot adunk hozzá. Míg felforr a tej, a többi alapanyagot egy tálba helyezzük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet és tésztát gyúrunk belőle. 2 felé osztjuk a tésztát, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport egy pici vízzel, és egyneművé gyúrjuk. Ezután letakarjuk a tésztákat, és meleg helyen fél órát állni hagyjuk. A kelesztést követően a tésztákat annyi felé osztjuk, ahány szállal fonni szeretnénk, majd a fonás után tepsibe helyezzük és még 1 órát kelesztjük. Sütés előtt tojás fehérjével lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.