Nyirőné Sebestyén Erika csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 30dkg liszt ( teljes kiőrlésűt is használhatunk)
- 1 tojássárgája
- 2 ek étolaj
- 1 ek cukor
- só
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Langyos cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd 45percet pihentjük.45 perc után a tésztát kettévesszük, majd azt 4felé osztjuk. Egyesével kis korongnak kinyújtjuk és megkenjük pici olvasztott vajjal vékonyan majd cukros kakaó keverékével megszórjuk. A korongokat feltekerjük egyesével és csavarunk egyet mindegyiken, majd csiga alakba tesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. Tojással lekenjük a csigákat. 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A kakaós tölteléket fahéjra vagy kókuszreszelékre is cserélhetjük.