
Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
- 1 alma
- 6db aszaltszilva
- 1 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál liszt
- 1,5dl tejszín
- 1 tojás
Elkészítés: A szilvát és a zabpelyhet felöntjük a tejszínnel, állni hagyjuk kb 10-15 percet, majd egy botmixerrel összemixeljük. Almát megpucoljuk, lereszeljük majd hozzáadjuk a tojást, és szintén összeturmixoljuk. Végül a 2 mixet összeöntjük, és kevergetés mellett 3 evőkanál lisztet teszünk bele. A kész tésztát csomómentesre keverjük, majd kis lángon egy cseppnyi olajjal, vagy kókuszzsírral kisütjük.
Tipp: Miután a lisztet beletesszük a masszába, kicsit pihentetni kell kb. 10-15 perc, hogy megszívja magát, így nem kell sok lisztet használnunk.