Rimóczi-Ignác Karolina csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 150 g fehér liszt
- 150 g tönkölyliszt
- 125 g margarin/ vaj
- só
- két egész tojás
- élesztő
- 1 dl tej
Elkészítés:
A fehér lisztet és a tönkölylisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Teszünk bele sót,majd ezután a két egész tojást, a tejben felfuttatott élesztőt,majd összegyúrjuk az egészet. Nem kell keleszteni. Kinyújtjuk a tésztát tetszőleges vastagságúra, tojással megkenjük a tetejét,megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk/ pogácsa formára szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°-on arany barnára sütjük.
Tipp:
Ha a tésztánk nem akar összeállni, akkor tejfölt tehetünk még hozzá. Ha túl lágyra sikeredett lisztet tegyünk még hozzá.