Gesztenyés golyó

recept leírása

Sütés nélkül készíthető finomság, melyet már 1 éves kor alatt is kínálhatsz.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

120 g natúr gesztenyemassza
20 g szilvalekvár (olyan, ami csak szilvát tartalmaz) vagy ugyanennyi áztatott, darált aszalvány pürésítve
25 g házi babakekszből és zabpehelyből készült keverék (késes aprítóban apróra zúzva)
4 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés lépései

1
A gesztenyepürét felolvasztjuk, majd összedolgozzuk a darált babakeksszel és zabbal, valamint a lekvárral vagy pürésített aszalvánnyal.
2
A masszából golyókat formázunk, majd a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Fontos! Ha 2-3 év alatti babának kínáljuk ezt a finomságot, akkor 5-6 cm átmérőjű golyóformát készítsünk, amiből harap, és nem tudja egyben a szájába tenni, mert az fulladásveszélyes lehet.
A recept a Kifli támogatásával készült

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.