Édesburgonyás pogácsa

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

200 g sütőben sült édesburgonya (áttört)
70 ml tej
1 csipet kristálycukor
25 g élesztő vagy 7 g szárított élesztő
200 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
400 g liszt
1 db tojássárgája
2 csapott teáskanál só
A kenéshez 1 db tojás

Elkészítés lépései

1
Az édesburgonyát pároljuk vagy süssük meg sütőben, majd pürésítsük le, és hagyjuk kihűlni.
2
A tejet langyosítsuk meg, tegyük hozzá a cukrot és az élesztőt.
3
A tojássárgáját az összetört édesburgonyával a vajjal alaposan elkeverjük.
4
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük hozzátenni a lisztet is.
5
Ne ijedj meg, egy nagyon lágy masszát fogsz kapni, ne tegyél hozzá plusz lisztet!
6
Az összedolgozott tésztát lefedjük, és kb 1 órát kelesztjük.
7
Kelesztés után lisztezett felületre öntjük és párszor áthajtogatjuk a tésztát.
8
Ezt követően kb 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsákat szaggatunk belőle, és 20 percig kelni hagyjuk.
9
Felvert tojással megkenjük és kb 20 perc alatt 180 fokon légkeveréses sütőben készre sütjük.

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Karácsonyra leveles tésztából készült csillag.

Karácsonyi csillag

bababarát receptek - sült pisztráng

Egészben sült pisztráng bababarát verzióban

Ünnepi recept

Narancsos sütőtök krémleves