Császármorzsa

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

100-120 g búzadara
2 dl tej
6 dkg vaj
fél bio citrom héja
2 db tojás
3 dkg cukor
csipet vanília kikapart magja
porcukor a tetejére

Elkészítés lépései

1
A tejet a tojással és a cukorral és a citromhéjjal alaposan elkeverjük.
2
Belekeverjük a búzadarát és fél órát hagyjuk, hogy a dara megdagadjon.
4
Tapadásmentes serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a darás keveréket.
5
Néhány percenként átkeverjük, és a fakanállal tudjuk szabályozni, hogy nagyobb vagy kisebb darabokat szeretnénk-e.
6
Porcukorral, almaszósszal vagy lekvárral kínáljuk.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.