Dénes Adrienn csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
500 g penne tészta
450 g mirelit spenót
40 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
25 dkg sajt
150 ml tejszín
6 db tojás

Bors
Étolaj

Elkészítés:
Először a csirkemellet kockázzuk vagy csíkozzuk (ki hogy szereti), sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd egy kevés olajjal átkeverjük. Félretesszük és hagyjuk pácolódni. A tésztát sós és olajos vízben kifőzzük, ha kifőtt, egy tepsibe bele is boríthatjuk. Egy magasabb falú edénybe kevés olajon 2-3 perc alatt a zúzott fokhagymát, picit megpirítjuk, de nem barnuljon meg. (Hamar le tud égni!) Erre rátesszük a kiolvadt spenótot sózzuk és borsozzuk. Mikor kezd összeállni a spenót, felöntjük a tejszínnel. Miután felforrt, ezt is boríthatjuk a tepsiben lévő tésztára és jó alaposan átkeverjük. Egy serpenyőt felmelegítünk a tűzhelyen és a húst azzal a kevés olajjal, ami rajta van, nagy lángon kifehérítjük. Így sokkal omlósabb marad és a fűszer is jobban érződik rajta, mint bő olajban. Ezt is hozzákeverjük a spenóthoz és a tésztához. Végül 6 db tojást a tetejére ráütünk, hogy kb. minden kockára (adagra) jusson 1 db. Picit a tojásokat megsózzuk. Az egésznek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 C-os előmelegített sütőben addig sütjük, amíg tojás a tetején meg nem sül. (Fogpiszkálóval ellenőrizhetjük a sárgáját) Kb. 15-20 perc.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This