Zöldséges pásztorpite

recept leírása

Ez a pásztorpite húsmentes, zöldséges raguval készül, amúgy krumplipüré alapú, ízekben gazdag egytálétel. Pár perc a sütőben és kész is. Ez a zöldséges verzió egy igen laktató tápanyagokkal teli ebéd ötlet lehet és már 11 hónapos kortól próbálkozhatsz beilleszteni gyermeked étrendjébe.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

A raguhoz:
2 szál újhagyma
2 kisebb répa
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 kisebb paradicsom
Zöldborsó, karfiol, bab
Zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem)
1 ek MIZO vaj
A burgonyapüré hozzávalói:
2 burgonya és ugyanennyi mennyiségű karfiol
1 dl MIZO tej
5-8 dkg MIZO Trappista sajt reszelve
1 tojássárgája
Szerecsendió, só

Elkészítés lépései

1
A raguhoz való zöldségekből a vaj + olaj keverékén ragut készítünk.
2
A burgonyát és a karfiolt megfőzzük, majd pürésítjük.
3
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan elkeverjük.
4
A ragut kivajazott kis piteformákba kanalazzuk, majd a tetejére kerül a burgonyás püré.
5
180 fokon 30 percig sütjük, amíg kis színt nem kap a burgonya.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Csirke nuggets gyerekeknek

keksz babáknak, gyerekeknek

Édesburgonyás babakeksz

lencse bolognai gyerekeknek ebéd ötlet

Lencse bolognai