Hozzávalók:
- 250g vöröslencse jól megmosva
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Házi ételízesítő ízlés szerint (lsd házi ételízesítő recept)
- 1 babérlevél
- Tejföl vagy natúr joghurt
- Mustár
- Almaecet
Az újhagymát és a fokhagymát a tisztítás után feldaraboljuk, majd az ételízesítővel a babérlevéllel és a lencsével együtt edénybe helyezzük. Annyi vízzel öntjük fel a lencsét, hogy 2 ujjnyira lepje el és addig főzzük míg a lencse puha nem lesz. (kb 30 perc) Ezután ízesítjük a mustárral, az ecettel és a tejföllel. (ízlés szerint)
Tipp:
- Ha a hagymákat nagyobb darabokban főzzük meg, akkor a főzés végén kivehetjük egészben és egy kis lencsével együtt összeturmixolva sűríthetjük a főzelékünket.
