Hozzávalók:
5 dkg Mizo vaj
20 dkg Mizo trappista sajt reszelve
20 dkg durum tészta
2 dl Mizo tej
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 ek durum liszt
1 dl Mizo főzőtejszín
ízlés szerint fehér bors, és szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd félretesszük. A vajat felhevítjük, és a lisztet megpirítjuk rajta. Ha kész hozzáöntjük a tejjel elkevert tejszínt, és felforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a fűszereket. Ha elolvadt a sajt a mártásba keverjük a tésztát, és már fogyaszthatjuk is.
Tippek:
Igen jól látod a sajtmártáshoz nem adunk sót, mivel a sajt elegendő mennyiségű sót tartalmaz.
Ez az étel csak frissen elkészítve finom igazán, újramelegítve nem lesz az igazi, ezt vedd figyelembe az elkészítésnél.
Természetesen ebbe az ételbe is lehet zöldséget rejteni, csak pépesítve a sajtszószhoz kell keverni

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This