Hozzávalók:

Húsos ragu:

500 g darált hús
1 lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
Pici olaj
2 db sárgarépa
2 szál szárzeller
1 marék zöldborsó
1 paradicsom vagy 2 kanál paradicsom püré

Bors
Burgonya kéreghez:
4 db közepes burgonya
4-5 rózsa karfiol
2 ek vaj
1 dl tej
1 db tojás
Kevés morzsa
Reszelt sajt

Elkészítés:
A húsos raguhoz a lila hagymát és a fokhagymát olajon összepirítjuk, rádaraboljuk a sárgarépát és a zellert, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a paradicsomot. Végül hozzáadjuk a darált húst és puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A burgonya kéreghez a zöldségeket megpároljuk vagy főzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Ezután összekeverjük a tejjel, vajjal, tojással. Amikor a ragu elkészült a tetejére halmozzuk a burgonyás masszát, és kevés morzsával és sajttal megszórva 180 fokon kb 20 percig sütjük. Akkor jó ha a tetején elkezd picit megpirulni.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This