Kapros cukkini főzelék, hal muffin

recept leírása

Páldi Nikolett‎ csoporttagunk receptje alapján.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

Főzelékhez:
1 csokor kapor
80 dkg cukkini
0.5 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál finomliszt
Só ízlés szerint
1 tk cukor
3 ek joghurt
3 ek tejföl
1 ek napraforgó olaj
Fasírthoz
1 halkonzerv
Só, bors, pirpspaprika
1 db tojás
Fokhagyma
Vöröshagyma
Szódabikarbóna
Liszt

Elkészítés lépései

1
A cukkinit meghámozzuk, és lereszeljük. Kicsit megsózzuk, kb 10 percig hagyjuk állni.
2
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, fokhagymát, fél csomag apróra vágott kaprot, sózzuk, beletesszük az 1 tk cukrot, pár percig fedő alatt pároljuk, majd felöntjük vízzel, annyival, hogy ellepje.
3
A lisztből olajjal világos rántást készítünk, mikor kész, beletesszük a joghurtot és a tejfölt, vízzel hígítjuk.
4
Mikor puha a cukkini, a maradék kaprot is hozzáadjuk a főzelékhez a rántással. Pár percig rotyogtatjuk, és kész. Ha szükséges, sózzuk.
5
A hal fasírthoz az alapanyagokat összekeverjük, annyi lisztet teszünk hozzá amennyit felvesz.
6
A masszát muffin formába kanalazzuk. 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Csirke nuggets gyerekeknek

keksz babáknak, gyerekeknek

Édesburgonyás babakeksz

lencse bolognai gyerekeknek ebéd ötlet

Lencse bolognai