Albert Mónika csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Főzelékhez:
½ fej vöröshagyma
Kevés olaj
2 db kisebb édesburgonya
1 marék vörös lencse
1 babérlevél

Bors
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
Pici mustár
Fasírthoz:
1 db kisebb csirkemellfilé
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
Zabpehely
Zabkorpa vagy zsemlemorzsa

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a már felkockázott édesburgonyát és a vörös lencsét. Felöntjük vízzel, annyival, hogy jól ellepje. Fűszerezzük. Kb 10 perc alatt megpuhul. Kiszedünk 3 evőkanálnyit, ehhez adjuk a lisztet és a tejfölt majd összeturmixoljuk. Ezzel besűrítjük a főzeléket. Pár percet főzzük, míg besűrűsödik. Mielőtt levesszük a tűzről hozzáadunk pár csepp mustárt. A fasírthoz a csirkemellet felaprítjuk aprító gépben, hozzáadjuk a fokhagymát, fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet. Gombócokat formázunk és zabkorpába vagy zsemlemorzsába forgatjuk. Kevés olajban kisütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This