Kaiser Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
50 dkg búzadara
2 tojás
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Picike só
Olaj
2-3 dl tej
Mazsola (opcionális)

Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a darát, hozzáadjuk a cukrokat, a csipet sót, a citromhéjat, ráütjük a két tojást és a tejet. A massza állagának tejbegríz szerűnek kell lennie. Végül hozzáadjuk a mazsolát. Egy vastag fenekű fazékba beleöntjük az olajat, úgy, hogy kb 1 mm magasan legyen. Ezt forróra hevítjük, ezalatt a massza besűrűsödik. Ha felmelegedett az olaj, beleöntjük a masszát, kisebbre vesszük a lángot és ráteszünk egy fedőt. Kb 2-3 perc után átkeverjük és a kissé lesült darabokat felszedjük. Ezt addig ismételjük ameddig el nem készül a morzsa.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This