Sokakat megrémíthet az a tény, hogy a hozzátáplálással a napi teendők közé plusz egy feladat társul, mégpedig a babának való főzés.

Ez egyáltalán nem bonyolult dolog, de ha kevésbé vagy jártas a konyhában, vagy első gyermekesként nincs rutinod, akkor bizony nehéznek tűnhet.

Ne aggódj, meg tudod csinálni! Csak egy pici idő, és szuperfincsi alapanyagok szükségesek hozzá. Ha mégis úgy érzed nehezen illeszted be a bébiételkészítést a mindennapjaidba, akkor itt egy tuti tipp arra, hogyan tudsz finom, egészséges, házilag készített ételt adni a babádnak minden nap.

Első lépés

Nézd meg, milyen alapanyagokat ehet babád az elkövetkezendő hónapokban, és próbáld meg elsőként ezeket beszerezni, megbízható forrásból. PL: saját termés, nagyi kertjéből, ismerőstől, stb

Második lépés

Gondold végig milyen mennyiséget, és mennyi fajtát szeretnél készíteni. Lehet külön-külön az egyes alapanyagokat, és keverve is.

Harmadik lépés

Szerezz be jó minőségű jégkocka készítőt, vagy pürétartót, melyet az első használat előtt nemcsak elmosni érdemes, de akár kifőzni is. Az alábbi két terméket például nagyon széleskörűen ki tudod használni. Itt tudod megrendelni: Kattints ide 

  

 

Negyedik lépés

Indulhat a bébiétel készítés… mindenképpen párolni érdemes a baba ételét, erről, és a lehetséges technikákról bővebben ITT olvashatsz.

 

  1. Párold meg a zöldségeket

2. Pürésítsd, majd helyezd a jégkocka tartóba

3. 24 órára tedd a fagyasztóba, majd azt követően vedd ki a formából, és helyezd zárható műanyag zacskóba, vagy jól záródó műanyag dobozba. Az így elkészített püréket 1-2 hónapon belül mindenképpen használd fel, és készíts újakat. A különböző zöldségek gyümölcsök fagyasztási módjáról és idejéről többet megtudhatsz ITT . Érdemes az elkészítés idejét a csomagolásra írni, hogy biztosan ne használjunk fel régi alapanyagokat!

Fagyasztott bébiétel kiolvasztása

Lehetőleg a fagyasztóból kivett bébiételt a hűtő normál részében hagyjuk felengedni, de ha erre nem volt lehetőség, akkor vagy az éppen készülő ételhez tesszük, vagy egy kis edényben, esetleg az erre alkalmas bébiétel párolóban melegítjük fel.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This