Vöröslencse krém

recept leírása

Medvegy Alexandra csoporttagunk receptje alapján.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

200 g vörös lencse
1/2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
1/2 mk őrölt kömény
1 tk só
1 közepes babérlevél
1 késhegynyi római kömény
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál citromlé
1 tk ételízesítő (sótlan, csak zöldség)
Kevés kacsazsír

Elkészítés lépései

1
A hagymát kis kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a megmosott vöröslencsét.
2
Felöntjük vízzel annyira, hogy ellepje. (kb 4 dl).
3
Fedő alatt kb 15 percig főzzük.
4
Miután megfőtt hozzáadjuk a tejfölt és leturmixoljuk.
5
Miután már egy kicsit kihűlt hozzáadjuk a citromlevet és a felaprított petrezselymet.
6
Pirítósra kenve tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Egyszerű és tápláló reggeli babáknak – búzadarával és kuszkusszal 🍎🥣

Sült zöldségfőzelék

Sült zöldségfőzelék

Céklás-áfonyás zabkása chia maggal