Vöröslencse főzelék

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

250g vöröslencse jól megmosva
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
Házi ételízesítő ízlés szerint (lsd házi ételízesítő recept)
1 babérlevél
Tejföl vagy natúr joghurt
Mustár
Almaecet

Elkészítés lépései

1
Az újhagymát és a fokhagymát a tisztítás után feldaraboljuk, majd az ételízesítővel a babérlevéllel és a lencsével együtt edénybe helyezzük.
2
Annyi vízzel öntjük fel a lencsét, hogy 2 ujjnyira lepje el és addig főzzük míg a lencse puha nem lesz. (kb 30 perc)
3
Ezután ízesítjük  a mustárral, az ecettel és a tejföllel. (ízlés szerint)
Ha a hagymákat nagyobb darabokban főzzük meg, akkor a főzés végén kivehetjük egészben és egy kis lencsével együtt összeturmixolva sűríthetjük a főzelékünket.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
1 éves kortól adható püré

Karalábé és édesburgonya püré

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk