Nyirőné Sebestyén Erika csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt ( ebből 10 dkg teljes kiőrlésű)
1 tojás sárgája
1 vaníliás cukor
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
Pici cukor
1/2 dl olaj
Töltelékhez:
25 dkg túró
Reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
1 ek búzadara
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, belerakjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle. Bő egy órát kelesztjük langyos helyen. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Amikor a tészta már megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk. 6×6 cm nagyságú kockákra vágjuk a tésztát, 1 kanál tölteléket teszünk rá. Majd a tészta két-két szembeni sarkát összecsipegetjük. Egymástól kellő távolságra sütőpapíros tepsire tesszük a batyukat. Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felül sütési módban szép pirosra sütjük. Amikor kihűltek porcukorral megszórjuk.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE