Nikolics-Bognár Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 10 dkg darált mák
- 6 dkg porcukor
- pici vaj ( tepsi kikenéséhez)
- zsemlemorzsa ( tepsi megszórásához)
- 12,5 dkg baracklekvár
- 1,5 dl tejföl ( 20 %)
- 1 tojás
- ½ csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük sós vízben. Közben összekeverjük a mákot és a porcukrot. Miután a tészta kifőtt hozzákeverjük a mákos keverékhez. Egy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával szórjuk meg. Beleöntjük a tészta felét, erre tesszük rá a baracklekvárt, majd a tészta másik felét ráhalmozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojással a vaníliás cukorral és egy kis porcukorral. A keveréket ráöntjük a tetejére és sütőben megsütjük.