Paradicsomos lencseleves

recept leírása

A lencséből ízletes és laktató ételek készíthetőek, emellett magas vitamintartalma miatt is érdemes minél többet fogyasztani. Próbáljátok ki ezt a paradicsomos verziót Ti is.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

1 kisebb fej lilahagyma vagy 2 szál újhagyma a zöldjével együtt apróra vágva
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 gerezd fokhagyma
1 doboz lencsekonzerv
1 db konzerv kockára vágott paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
½ teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál szárított kakukkfű
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál kömény
csipet szerecsendió
2 babérlevél
1 teáskanál tengeri só
2 csipet rózsabors vagy fehérbors
2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés lépései

1
Az olajon az apróra vágott hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát a paradicsomkonzervet és a sürített paradicsomot.
2
Minden fűszert hozzáadunk majd pár percnyit rotyogni hagyjuk lassú tűzön.
3
Hozzáadunk kb 1 liter vizet ( ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrű levest készíteni) és hagyjuk hogy a zöldségek megfőjjenek.
4
Mikor már majdnem kész hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsekonzervet és összefőzzük még pár percet. Ekkor még lehet vizet pótolni ha túl sűrűnek találjuk a levest, de a fűszerezésre is figyeljünk.
Sajtos pirítóssal tálalva teljes értékű étkezének is megfelel.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Paradicsomleves gyerekeknek ManóMenü

11. hónaptól adható – paradicsomleves

Édesburgonyás pogácsa