Mini sajttorta (kb.10 muffin méretű tortácskához)

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

100 g teljes kiőrlésű zabkeksz
30 g olvasztott vaj
225 g natúr krémsajt
120 g natúr vagy görög joghurt
1 egész tojás
1 teáskanál citromlé
fél vanília kikapart magja vagy bourbon vaníliás cukor
csipet só
1 evőkanál nádcukor vagy méz ( ez ízléstől függően akár el is hagyható)
díszítéshez: tejszínhab, gyümölcsök

Elkészítés lépései

1
A kekszet aprítógéppel összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
2
Kekszenként eltérő mennyiségű vajat fog felszívni a törmelék, így ha túl száraznak érzékeljük még adhatunk hozzá egy kevés vajat.
3
Szilikon muffin formába kb fél cm vastagon elterítjük alulra a kekszes keveréket jól megtömörítve, majd 165 fokon kb 10 perc alatt elősütjük.
4
Ezt követően kivesszük a sütőből, majd rákanalazzuk a krémsajtos keveréket a forma tetejéig, majd visszatesszük a 155 fokos sütőbe, kb 22 percig.
5
A sütési idő elteltével kivesszük a sütőből és hagyjuk a formában kihűlni a tortácskát.
6
Ezt követően kivesszük a muffinformákból, és 2-3 óra alatt a hűtőben kihűtjük.
7
Tejszínhabbal és idény gyümölccsel díszíthetjük.

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Zabból és édesburgonyából készült baba rágcsálni való

Zabos édesburgonyás babarágcsa

Macis pizza gyerekeknek

chia puding gyümölccsel

Gyümölcsös chia puding