Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb kifli (szikkadt jobb)
- 40 g vaj/margarin-nálam Ráma
- vanília aroma
- vaníliás cukor vagy vanília rúd
- 500 ml tej/növényi tej
- cukor ízlés szerint ( most 2 csapott ek nádcukor)
- ízlés szerint h.kakaó/karob és pici fahéj ( most kb. 50 g volt fahéjjal bolondítva)
Öntethez:
- fél l tej/növényi tej
- 2-3 csapott ek nádcukor
- vanília aroma (elhagyható)
- 1 csomag vaníliás pudingpor (dr.oetker kislányfejes)
Elkészítése:
Amíg a tejet forraljuk a cukrokkal, aromával, vajjal, addig a kifliket felkarikázzuk egy nagyobb tálban.
Leöntjük a cukros tejjel a karikákat.
Nagyobb jénait kivajazunk, legaljára tejes-cukros kiflit helyezünk, ezt megszórjuk a fahéjas karobbal, majd újabb réteg kifli..ismét szórás, a tetejére kifli és kevés karob rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-25perc.
Amíg sül elkészítjük a pudingos öntetet hozzá. Sütőből kivéve a kész pudinggal leöntjük.
Tipp:
Természetesen lehet puding helyett vanília sodóval is tálalni.