Termékeinket saját raktárkészletről, 2-3 munkanap alatt szállítjuk.

ManóMenü® Étkezési Babaolaj 250ml

ManóMenü® Étkezési Babaolaj

Kiszerelés: 250ml

Összetevők: (hidegen sajtolt)

– Repceolaj

– Lenmagolaj

– Kukoricacsíra-olaj

– Olivaolaj

– Napraforgómag-olaj

Nyomokban szezámmagot, mustármagot és dióféléket tartalmazhat.

Visszazárható, sötétített üvegben szállítjuk!

Adagolás: 100 ml ételhez körülbelül 1 kiskanálnyi olaj elegendő

30.000 Ft feletti vásárlás esetén a házhozszállítás ingyenes.

Kategóriák: ,

2390 Ft

9,560 Ft
1 l

Készleten

TERMÉKLEÍRÁS

A babaolaj fontos energiaforrásként szolgál a kicsik számára, ezenkívül értékes esszenciális zsírsavakat tartalmaz ami elengedhetetlen a kiegyensúlyozott fejlődéshez. ( növekedés, agyfejlődés, csontok fejlődése, stb) Az értékes zsírsavak segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását!

Mit tartalmaz egy jó minőségű babaolaj?

A vitaminok, és ásványianyagok mellett omega-3 zsírsavat. De miért is fontos ez a babák számára?

Az omega-3 zsírsavak egyre nagyobb figyelmet kapnak. Csecsemőkorban ezek különösen fontosak az agy- és idegsejtek normál fejlődéséhez . Az élet első 2 évében az agy szokatlanul gyorsan növekszik, ezért rendkívül fontos az Omega-3 zsírsavak rendszeres bevitele.

Az omega-3 zsírsavak egyik legjobb növényi forrása a repceolaj és a lenmagolaj. A repceolaj különösen nagy mennyiségű Omega-3-at tartalmaz – tízszer több, mint például az olívaolaj. A repceolaj kedvező zsírsav-szerkezete nagyon hatékony abban, hogy segítse a testet ezen esszenciális Omega-3 zsírsavak feldolgozásában. Pozitív dolog, amit meg kell jegyezni, hogy a repceolaj, ha bébiételekben használják, elég enyhe ahhoz, hogy ne befolyásolja az étel ízét – ez egyértelmű előnye kis ínyenceinknek.

Fontos azonban megemlíteni, hogy ez egyes olajok keverése bár egyértelműen előnyös, ugyanakkor nagy odafigyelést is igényel. Nem mindegy ugyanis, hogy az adott hidegensajtolt olaj füstpontja alacsony vagy magas, tehát alkalmas-e arra, hogy hevítsük.

Éppen ezért a ManóMenü Étkezési Babaolajat úgy alkottuk meg, hogy a lehető legjobb összetétellel rendelkezzen az aprótalpúak ételeinek gazdagítására, de kerülni kell a hőkezelést, így csak 40 fok vagy az alatti ételhez keverjük hozzá.

Étkezési babaolaj összetevői:

Kukoricacsíra-olaj

Alapja a megbízható, hazai termelőktől származó kiváló minőségű kukorica, melynek értékes tápanyagai a hideg sajtolásnak köszönhetően teljes mértékben megőrződnek az olajban. A keverék összetevői közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal rendelkezik, amely természetes antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású, megkönnyítheti az emésztési folyamatokat.

A hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj lágy, édes, krémes íze a szájban, izgalmas illata és ragyogó arany színe folyékony kukoricapehelyre emlékeztet.

Olivaolaj

Az extra szűz olívolaj telített zsírsav-tartalma alacsony, szívbarát telítetlen zsírsav-tartalma ugyanakkor magas, valamint gazdag polifenolokban és antioxidánsokban. Mindezek segíthetnek a rák és szívproblémák, valamint az idegrendszeri megbetegedések megelőzésében. A hidegen préselt, kizárólag mechanikusan előállított extra szűz olívaolaj esetén a préselési folyamat során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27°C-t.

Repcemagolaj

A repcemagolaj magas omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik. Számos a szervezetre belülről ható jótékony tulajdonságai mellett, magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól.

Napraforgómag olaj

A hidegen sajtolt napraforgóolaj sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében.

Lenmagolaj

Az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat, alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmazó növényi olaj. Ezt az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, de szükségét és hasznát látja. A lenmagolaj magas E-vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Segít a megfelelő koleszterinszint megtartásában.