Zöldalmás karalábé krémleves kapros olajcseppekkel

recept leírása

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

2 db karalábé
1 zsenge cukkini
1 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb vagy 2 kisebb zöldalma
kb. 1 dl tejszín (habtejszín, nem főzőtejszín)
ízlés szerint só, bors és kapor (vagy más zöldfűszer)
olívaolaj

Elkészítés lépései

1
A karalábékat és a cukkinit hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra.
2
Tegyük egy edénybe a megtisztított, felkarikázott újhagymával és a megpucolt, áttört fokhagymával együtt, majd adjunk hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Ha van otthon zöldség alaplevünk, az még jobb hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
3
Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a zöldségek, a zöldalmát hámozzuk meg (keveset tegyünk félre a tálaláshoz), majd szintén kisebb kockákra vágva adjuk a zöldségekhez, és főzzük tovább.
4
Amikor minden megpuhult, csorgassuk a leveshez a tejszínt, majd egy botmixer segítségével pürésítsük krémesre. Esetleg egy fém szűrőn át lehet szűrni, ugyanis ha picit fásabb volt a karalábé, a kis darabok kiszűrése elengedhetetlen.
5
Ízlés szerint az állagát lehet alaplével, vízzel, tejszínnel vagy ezek keverékével hígítani.
6
Még forrón tegyünk bele 5-7 ág friss kaprot, de csak tálalásig, így kellemes, de nem tolakodó ízt kap a leves.
7
Egy kisebb csokor kaprot turmixoljunk össze olívaolajjal, majd tálaláskor csepegtessük a leves tetejére a fűszeres olajat. Végül díszítsük a levest a félretett, apróra kockázott zöldalmával.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.