Töltött gomba

recept leírása

Egy finom recept azoknak, akik kedveik a gombából készült ételeket. Családi receptként, de akár vendégváró falatként is megállja helyét ez a töltött gomba.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

10 fej gomba
1 lilahagyma
1 kisebb répa reszelve
1 kiskanál vaj
1 fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kiskanál só, 1 nagyobb csipet bors
friss petrezselyem
1 tojás
Reszelt sajt

Elkészítés lépései

1
A gombafejeket megtisztítjuk, a szárát apróra vágjuk.
2
A hagymákat megtisztítjuk apróra vágjuk és a zsiradékokon megpároljuk a só hozzáadásával.
3
Az apróra vágott gombaszárakat és apróra reszelt répát hozzáadjuk és puhulásig sütjük tovább.
4
Fűszerezzük a szerecsendióval a borssal és a friss petrezselyemmel, majd pár perc után félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni.
5
Mikor már nem forró hozzákeverjük az egész tojást és a gombafejekbe kanalazzuk. reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 percet sütjük, de legalább addig amig a sajt meg nem pirul kicsit a tetején.
Tipp: medvehagymával vagy kaporra még izgalmasabb ízvilágot érhetünk el.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
kakaó nem csak gyerekeknek

Banános habos forrócsoki

ManóMenü házi mézeskalács fűszerkeverék

Házi mézeskalács fűszerkeverék

Egyszerű ünnepi koszorú

Gyümölcsös koszorú levelestésztából