Sült kacsa

recept leírása

Sült kacsa – fincsi, pihepuha, szaftos, mégis ropogós bőrrel. Próbáljátok ki Ti is 🙂

Ez az étel különleges alkalmakra vagy ünnepeken is kiváló választás, és biztosan lenyűgözi az ínyenceket.

Lilakáposztával és hagymás törtburgonyával a legjobb 😋

Hozzávalók

Kacsa alkatrészek konyhakészen ( comb, mell)
Só, bors
Friss zöldfűszer pl rozmaring vagy kakukkfű
Fokhagyma

Elkészítés lépései

1
A kacsát megsózom, és jénai edénybe teszem. A bőrét be lehet vagdosni, akkor szebb is lesz, és ropogósabb is.
2
Utána megy rá az őrölt bors, zöldfűszer, fokhagyma.
3
Megy rá az üveg tető. Se víz, se olaj, semmit ne tegyetek rá!
4
Sütőbe tesszük 100 / igen száz / fokon sütjük, 1,5 -2 órát.
5
Utána feltekerem 180 fokra a sütőt és még kb 1,5 órát sütöm. Ha a bőr nem pirul, akkor a tetőt le lehet venni.
6
A végén rákapcsolok egy 10 perc pirítást, és tadám kész is a finom omlós kacsa pecsenye 😉🦆

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Medvehagymás cukkinikrém

Vöröslencsés krémleves

Töltött répás finomság