Frankfurti leves

recept leírása

Sudická Anna csoporttagunk receptje alapján.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

1 ek sertészsír
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál köménymag
4 db burgonya
1 közepes kelkáposzta
10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
175 g tejföl
1 púpozott ek finomliszt
2 l víz

Elkészítés lépései

1
A hagymát apróra vágjuk.
2
A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.
3
A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát.
4
Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli.
5
1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.
6
Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.
7
Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük.
8
Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej