Fejes Anita – Joghurtos zöldbab főzelék, sàrgarépàs-brokkolis zabfasírttal, sütőpapírban sült fokhagymàs-kakukkfüves csirkemellel
Hozzàvalók:
Főzelék:
- 25 dkg zöldbab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 2,5 dl víz
- 1 kocka hàzi ételízesítő /manómenüs/
- Fél csokor kapor
- Oliva olaj
- 1 csipet himalàjai só
- 1 pohàr natúr joghurt
- 1,5 ek. Zabpehely liszt
Fasírt:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 sàrgarépa reszelve
- 2-3 brokkoli rózsa reszelve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kocka hàzi ételízesítő /manómenüs/
- 2 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- Petrezselyem ízlés szerint
- 20-25 dkg zabpehely
- 2 ek. Szezàmmag
- 1 mk. Őrölt kömény
- 1 tojàs
- Oliva olaj
Csirkemell:
- 1 csirkemell
- Fél csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. Szàrított Kakukkfű
- Fél tk. Bors
- 1 kocka hàzi ételízesítő /manómenüs/
- 1 csipet só
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, a fűszerekkel bedörzsöljük, ràcsepegtetünk pàr csepp oliva olajat és sütőpapírba csomagoljuk. Tepsibe tesszük, majd 180 °C-on 30-40 percig sütjük.
Közben a fasírthoz felkockàzzuk a hagymàt és olajon megdinszteljük. Hozzàadjuk a reszelt zöldségeket,zúzott fokhagymàt, fűszereket, petrezselymet és megpàroljuk. Ha kész, felöntjük a vízzel, majd ha felforrt hozzàadjuk a zabpelyhet, szezàmmagot és kb 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről és kihűtjük.
Amíg hűl el is készül a főzelék.
A hagymàt felkockàzzuk és megdinszteljük. Rànyomjuk a fokhagymàt, megszórjuk pirospaprikàval és felöntjük vízzel. Ha felforrt beleszórjuk a babot, fűszerezzük és puhàra főzzük. A natúrjoghurttal elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a főzeléket.
A kihűlt fasírthoz hozzàütünk egy tojàst, jól elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat adagolunk. Minden kupacra cseppentünk 1 csepp olivaolajat. 180°C-on 20 perc alatt arany szinűre sütjük.
