Juhász-Borsy Gabriella – Cheddaros rudacskák, karfiolos-brokkolis krumplipüré, cékla mártogatóssal
Hozzávalók:
Cheddaros rudacskákhoz:
- Fél kg sertés darálthús
- 1 db kis vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g vörös cheddar sajt
- 4 ek teljeskiőrlésű panírmorzsa
- 1 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- Kókuszzsír
Karfiolos-brokkolis krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- 1 fél brokkoli
- 1 fél karfiol
- 50 g teavaj
- 2 dl tej
- só, bors ízlés szerint
Joghurtos cékla mártogatós:
- Fél pohár natúr joghurt
- 4-5 jégkocka tartónyi céklapüré
A darálthúst ízesítem sóval, borssal ízlés szerint. Bele reszelem a vöröshagymát, fokhagymát és a chaddar sajtot. Teszek bele egy tojást és a panír morzsát is bele szórom, majd össze gyúrom. Kis rudacskákat formázok belőle és a tepsibe rendezem. Kókuszzsírral szoktam átkenni és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 25 percre.
A krumplipüré szokásos módon készül, megfőzöm a krumplit sós vízben, majd a végén mikor leöntöttem róla a vizet bele teszem a vajat és a tejet és pürésítem. A brokkolit és a karfiolt párolom, majd ketté szedve a krumplipürét egyikhez a karfiolt másihoz a brokkolit adom.
A céklamártogatós előre készített cékla püréből van, amit anno csak megfőztem és egy kis köménnyel fűszerezve pürésítettem, így tettem el a mélyhűtőbe. Úgyhogy csak kivettem a mélyhűtőből felmelegítettem, majd natúr joghurttal össze kevertem.
