Gyurász-Varga Anita csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt (lehet 250 g sima liszt és 250 g teljes kiőrlésű tönköly)
2 tojás
1 cs sütőpor
250 g margarin
2 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
2 kg reszelt alma (héj nélkül)
1 cs vaníliás cukor
Fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a már kinyújtott tésztára rakjuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd a töltelékre rajuk. Tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk villával. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This